Перша партія протитанкових комплексів Javelin прибула до Грузії, - міністр оборони Ізорія

5 52144
Перша партія протитанкових комплексів Javelin прибула до Грузії, - міністр оборони Ізорія
Перший етап закупівлі Грузією американських протитанкових комплексів Javelin успішно завершився.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на "Грузія Online", про це заявив міністр оборони країни Леван Ізорія після зустрічі з послом США в Грузії.

За заявою Ізорії, незабаром почнуться навчання, щоб грузинські військовослужбовці оволоділи навичками, необхідними для використання цієї системи.

Ізорія прийняв сьогодні посла США в Грузії Яна Келлі в Міністерстві оборони. Розмова торкнулася також проектів, реалізованих разом зі стратегічним партнером у рамках двостороннього співробітництва в галузі оборони, задіяння програми готовності оборони Грузії, і перспектив майбутньої співпраці.

На зустрічі були присутні перший заступник міністра оборони Лела Чіковані, аташе оборони США, полковник Джефрі Хартман, представник посольства США Джеймс Моріс і керівник офісу співробітництва в галузі оборони (ODC), віце-полковник  Джон Мейєрс.

Відомо, що рішення про постачання Грузії протитанкових комплексів Javelin, а також іншого військового обладнання загальною вартістю близько 75 мільйонів доларів було остаточно ухвалено 21 листопада 2017 року.